Kaitseministeerium Vene eriteenistuste lõa otsas?

15. veebruar 2009, 14:52

Homme peab kaitseminister Jaak Aaviksoo
vastama riigikogus arupärimisele, milles muuhulgas tahetakse teada, kas
ministeeriumi koostöö Vene eriteenistustega on süstemaatiline.

Jaanuari alguses avaldas Eesti Ekspress katkeid kaitsepolitsei pealtkuulatud telefonikõnedest ja kirjadest, mille alusel riigiprokuratuur süüdistas Dmitri Linterit, Dimitri Klenskit, Maksim Revat ja Mark Sirõki mässu korraldamises. Nimetatud asitõendeid kuulati ja arutati Harju maakohtus toimunud istungitel.

Kõneeristustest selgus, et 26. aprillil kell 00.31 sai Dmitri Linter sõnumi Venemaa telefonivõrku kuuluvalt numbrilt. Sõnumi sisu oli: "Kell üheksa alustavad". Alustamise all peeti silmas piirdeaia paigaldamist pronkssõduri juures.

Et piirdeia paigaldamist ja monumendi teisaldamist juhtis kaitseministeerium, siis sellest tõigast lähtuvalt tahavadki Keskerakonna fraktsiooni liikmed Aaviksoolt teada, kuidas võis ministeeriumist lekkida välja piirdeaia paigaldamise kellaaeg.

Arupärijad soovivad ka selgitust, kui suur oli kaitseministeeriumi töötajate ring, kes kirjeldatud teavet omasid ja kas kaitseministeeriumi koostöö Vene eriteenistustega on süstemaatiline...

Arupärimise esitasid keskerakondlased Lauri Laasi, Kadri Simpson, Ain Seppik, Lembit Kaljuvee ja Olga Sõtnik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. February 2009, 14:52
Otsi:

Ava täpsem otsing