Obama pöörab ebaõnne võimaluseks

15. veebruar 2009, 10:09

USA president Barack Obama allkirjastab
majanduse 787-miljardilise stimuleerimispaketi, mille Senat reedel heaks
kiitis, ülehomme Denveris, kirjutab Bloomberg.

"Kord, ühe põlvkonna eluaja jooksul on meil võimalus tegutseda vapralt ja pöörata ebaõnn võimaluseks, seda kriisi saame kasutada võimalusena viia meie majandus XXI sajandisse. See on kongressi ette pandud taastamis - ja reinvesteerimisplaani edasiviiv jõud - see on plaan, mis peab sütitama firmade ja tarbijate tegevuse, võimaldama vajalikud investeeringud püsivaks majanduskasvuks ja eduks ning säilitama või looma üle 3,5 miljonit töökoha järgmise kahe aasta jooksul," rääkis Obama, vahendab BBC.

Stimuleerimispaketi järgi süstitakse tänavu USA majandusse umbes 185 miljonit dollarit, järgmisel 399 miljonit dollarit. Rahaeralduste ring on lai: töötutoetused, taastuvenergeetikaprojektid, tee-ehitus, toidutalongid, kolledžistipendiumid jne.

Maksusoodustusi said nii üksikisikud kui ka ettevõtted. Muuhulgas saavad viimased kiirendatud korras maha kanda tänavu seadmetele kulutatud summad, samuti on ette nähtud soodustused taastuvenergeetika kasutajatele. Kava seab reeglid ka riigilt abi saavate eraettevõtete juhtide palkadele ja boonustele, millele seatakse kindlad piirangud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. February 2009, 10:10
Otsi:

Ava täpsem otsing