BÖRS: Ühendkuningriik ei plaani riigistada Lloydsi

16. veebruar 2009, 19:23

Suurbritannia valitsus teatas, et nad ei
plaani natsionaliseerida Lloyds Banking Groupi, kuigi viimane hoiatas oma HBOSi
kinnisvaralaenude üksuse 10 miljardi naelasest kahjumist, vahendab
Bloomberg.

Lloyds nõustus võtma septembris üle valitsuse mahitatud tehingus HBOSi, mis oli kokkukukkumise äärel. Lloyds hoiatas 13. veebruaril oodatust suuremast kahjumist, mis on pangaaktsiad kukutanud 38 protsenti. Analüütikute hinnangul võib olla pank sunnitud kaasama investoritelt kapitali.

„Mingisugust aktiivset natsinaliseerimise kaalumist ei toimu,“ ütles täna peaminister George Browni pressiesindaja. „Peaminister on jätkuvalt sama maalt, kui septembris. Liitumine oli finantssüsteemi stabiilsuse huvidest lähtuval kasulik.“

Suurbritannia valitsusele kuulub 43 protsenti pangast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2009, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing