Nestor peab palkade sundkärpe plaani absurdseks

16. veebruar 2009, 19:51

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe
Eiki Nestori teatel pole palkade ühepoolne vähendamine normaalne, sest
töölepinguid saab muuta ainult poolte kokkuleppel.

Nestor ütles Äripäevale, et tema teada on üleüldine ühepoolse palkade vähendamise seaduse idee justiitsministeeriumis välja töötatud ja reformierakonna poliitikud on seda arutelude käigus üles tõstnud. Kas seaduseelnõu juba ka kooskõlastusringile saadetud on, seda ei osanud Nestor öelda.

„Tööandja poolt palga ühepoolne vähendamine on õiguslikult absurdne mõte ja sisuliselt ei ole selle järele ka vajadust,” kommenteeris Nestor justiitsministeeriumi kava tänase sotsiaaldemokraatide pressiteate vahendusel. „ Meil veel toimivas turumajanduses on palgad kokkuleppe küsimus, mitte ühepoolne suva, mis tööandjale parasjagu sobib.”

„Anda tööandjale õigus ühepoolselt palka vähendada on pretsedent," lisas Nestor. Samasugune pretsedent oleks, kui ta tuleks välja ettepanekuga anda töövõtjatele ühepoolne õigus oma palka suurendada. "Ma loodan, et kõik saavad aru, et kumbki neist ettepanekutest ei saa olla eriti tõsine,” märkis sotsiaaldemokraat.

Nestori sõnul on ka avalikus teenistuses selline seaduse täiendus täiesti tarbetu. „Kärpe eelarvest on näha, et kärpimine saavutatakse erinevates ministeeriumides erineval moel nagu näiteks lisatasude kaotamine, tööaja reguleerimine või koondamine. See ongi mõistetav ja sisuliselt ei ole vaja seadust sellepärast muuta.”

„See, et majanduslik olukord on keeruline, ei ole piisav põhjus õigusriigist loobuda,” ütles Nestor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2009, 20:05
Otsi:

Ava täpsem otsing