Toomas Leito: Ekspressile võis hind saatuslikuks saada

16. veebruar 2009, 13:42

Viimaste kuudega on Maaleht tiraažide
põhjal Eesti Ekspressist mööda sööstnud. Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuhi Toomas
Leito sõnul võib põhjus peituda hinnavahes.

„Raske öelda, ma ei arva, et Ekspressis oleks ajakirjanduslik tase kehvemaks muutunud. Lihtsalt raskemas majanduslikus olukorras inimestel on raha vähe ja leht on ju kallis. See maksab praegu ligi 20 krooni. Ma arvan, et hinnas on asi suuresti kinni. Ilmselt ka lugejavalikud ja see müstiline x-faktor,“ kommenteeris Leito põhjusi, mis võib peituda selle taga, et seni turuliider Ekspress pidi Maalehele tiraažinumbrite osas alla vanduma. Maalehe üksiknumbri hind on praegu ligi 16 krooni.

Maalehe edu taga võib Leito sõnul olla stabiilsus. „Maaleht pole iialgi hüpanud ühest nurgast teise, nad pole teinud maainimese jaoks pseudoinnovaatikat, vaid on rahulikult oma asja ajanud. Leht võiks kujunduslikult olla ärksam, kuid see vastab sellele rahulikult meelele, mis Maalehe lugejatel on. Lisaks korralik ajakirjanduslik materjal,“ märkis Leito.

Ajalehte liidu juhi sõnul võib meediamaastikul ka ajalehtede osas tulla muutusi, kuid seda, et mõni uksed lausa sulgema peab või mõni uus leht end turule rebib, Leito ei usu. „Never say never ja äri on ju äri. Ei ole kohta, kus ei võiks tulla pankrotti ja loomulikult võib seda ka ajalehtedega juhtuda, kuid kedagi konkreetset küll ei oska prognoosida,“ märkis Leito.

Jaanuaris oli Maalehe tiraaž Eesti Ajalehtede Liidu andmetel 50 200 ja detsembris 46 800. Eesti Ekspressi tiraaž oli jaanuaris 38 700, detsembris oli Eesti Ekspressi näitaja veel 44 600.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2009, 10:16
Otsi:

Ava täpsem otsing