Tüviraku-uuringud USAs peagi taas lubatud

16. veebruar 2009, 19:26

USA värske president Barack Obama teeb
peagi teoks oma valimiskampaania ajal välja käidud lubaduse, milleks on eelmise
presidendi tüviraku-uuringuid keelava korralduse tühistamine.

„Selles suunas on samme oodata õige pea,“ ütles Obama nõuandja David Axelrod.

2001. aastal pärast valituks saamist piiras USA eelmine president George Bush oluliselt teadlaste võimalusi tüviraku-uuringutega tegeleda. See oli osaliselt kirikuringkondade tugeva lobitöö tulemus. Nende seisukoht on, et embrüonaalsed uuringud on ebamoraalsed, sest igal viljastatud munarakul peaks olema õigus elule.

Embrüonaalsed tüvirakkude uurimine võiks teadlaste sõnul aidata inimkonda oluliselt edasi näiteks Parkinsoni tõve, diabeedi, südamehaiguste ja paljude teiste haiguste vastases võitluses. Embrüonaalsed tüvirakud pakuvad teadlastele väga suurt huvi eelkõige seetõttu, et neil on võime areneda kõigiks inimorganismis leiduvaiks rakutüüpideks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2009, 11:43
Otsi:

Ava täpsem otsing