Uus Maa jagunes kaheks üksuseks

Enn Tosso 17. veebruar 2009, 00:00

Elamispindade vahenduse, hindamise ja konsultatsiooni pakkumist jätkab edaspidi Uus Maa Kinnisvarabüroo. Senine Uus Maa Kinnisvarakonsultandid tegutseb esialgu Uus Maa nime ja kaubamärgi all, kuid jätkab peagi uue kaubamärgiga Seven Real Estate, mis on loodud ärikinnisvara konsultatsioonide pakkumiseks.

Ettevõtte ümberkorraldamise tagajärjel kaob varasem valdusettevõte Uus Maa Kinnisvaragrupp ning senised kaks tütarettevõtet jätkavad iseseisvate üksustena.

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus põhjendas seda rahvusvahelise ärimudeli valimisega. "Uus Maa on alati püüdnud olla teerajaja, mitte järgija Eesti kinnisvaraturul," lisas ta.

Lauguse sõnul ei leia mujalt maailmast ühe ja sama kaubamärgi alt elamispindade kinnisvaramaakleri teenuseid ja äripinna konsultatsiooniteenuseid, sest mõlemad valdkonnad on klientuurilt kui ka teenuse sisult erinevad.

Kui elamispindade teenus on suunatud rohkem ühele kinnisvaratehingule, klientuur on lai ja mitmekesine ning tegelema peab kliendi kodumurega, siis ärikonsultatsioon sarnaneb eelkõige investeeringute nõustamisele kinnisvara vallas, selgitas ta.

Uus Maa Kinnisvarakonsultantide juhi Andres Halli kinnitusel on kahe erineva teenuse pakkumine sama kaubamärgi alt sageli eksitanud mõlema ettevõtte kliente ning partnereid. Strateegiliste kavade selgem eristamine on ka meie klientide jaoks tulevikku silmas pidades vajalik samm, lausus ta.

Arco Vara juht Lembit Tampere ütles, et Eesti turg on piisavalt väike ning pole põhjust viia äripindu oma firmas eraldi kaubamärgi alla. Ta möönis siiski, et küllap Uus Maa juhtidel on hea põhjus selle tegemiseks, ent lisas, et ei oska seda ära arvata.

Pärast valdkondade jagunemist jätkavad Uus Maa Kinnisvarabüroo OÜ omanikena Jaanus Laugus, Ville Jehe ja Mika Sucksdorff ning Uus Maa Kinnisvarakonsultantide OÜ omanikena Andres Hall, Urmas Laur ja Ville Jehe.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing