Arenevate turgude kolme kuu suurim kukkumine

17. veebruar 2009, 22:43

Arenevad turud tegid täna Bloombergi
andmetel kolme kuu suurimad kukkumised, mida vedasid Ida-Euroopa kaevandus- ja
finantsettevõtted.

Venemaa suurim metallikompanii GMK Norilsk Nickel kukku 15 protsenti. Poola suurim laenude andja Bank Pekao ning Ungari suurim pank OTP Bank Nyrt viisid Ida-Euroopa laenuandjate seltskonna rekordilistele kukkumistele.

Sel aastal on Ida-Euroopa finantsettevõtete aktsiad kaotanud juba 51 protsenti suuresti seetõttu, et kohalikke pankade välismaalastest omanikud lõpetasid laenude väljastamise. Sõltuvus välismaisest rahastamisest muutis

Ida-Euroopa ettevõtted globaalsele finantskriisile teistest vastuvõtlikumaks, kirjutas Moody’s oma tänases raportis. Rahvusvaheline Valuutafond on juba hädaabi korras välja laenanud 35 miljardit dollarit sellistele riikidele nagu Ungari, Ukraina, Valgevene, Läti ja Serbia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 22:43
Otsi:

Ava täpsem otsing