Arvutifirma juht: palgakärbe puudutab kõiki valdkondi

17. veebruar 2009, 13:20

Riik kohandab seadust selleks, et tekiks
võimalus vajadusel minna deflatsiooni teed, kommenteeris Tartu arvutifirma ASi
Ordi tegevjuht Sulev Sisask eelnõu, mis lubaks kärpida töötajate palka kuni
seitse protsenti kahenädalase etteteatamisajaga.

„Ei usu, et selle eelnõuga väga ettevõtjate huvidele mõeldakse,“ rääkis Sisask. „Seda tehakse eelkõige selleks, et riigieelarvet tasakaalustada. Palgakärpe võimalus puudutab ju kõiki valdkondi, mitte ainult erasektorit.“

Sisask ütles, et kuna nende ettevõttes sõltub enamik palku müügitulemustest, siis seetõttu on ka töötasu vähenenud. „Kõige enam on töömaht vähenenud müüjatel ja hankespetsialistidel,“ täpsustas Sisask ja lisas, et palk pole vähenenud tehnikutel ja garantiiteenuse tegijatel. „Osa meie inimesi töötab vähendatud töögraafiku alusel ehk viie päeva asemel neli päeva nädalas.“

Sisaski hinnangul on kogu sektoris töötasu vähenenud umbes viiendiku võrra.


Sulev Sisask Sulev Sisask

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. February 2009, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing