Diskussioon: finantskriis ja Baltimaad

17. veebruar 2009, 09:13

Rahvusvaheline meediaklubi Impressum korraldab oma järjekordse ürituse koostöös Vene Akadeemilise Seltsiga. Arutlusele tulevad ülemaailmse finantskriisi põhjused ja sellest võimaliku väljumise teed. Veebruarikuise kohtumise teema on “Kuidas sattusid lõksu Balti “tiigrid”?”

Uuml;ritus toimub avaliku diskussiooni formaadis. Kes on kriisis s uuml; uuml;di, mida teha, kelle peale v otilde;iksid Baltimaade elanikud loota ndash; nendele k uuml;simustele hakkavad vastuseid otsima uuml;rituse korraldajad ja klubi k uuml;lalised.

<span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: ET;"> </span>

Tallinnas toimuvale uuml;ritusele on osalema kutsutud tuntud Vene ouml;konomist Mihhail HAZIN, kelle anal uuml; uuml;tikukogemused ja tuleviku prognoosimise v otilde;ime on avalikkust juba mitmeid kordi oma prohvetliku t auml;psusega h auml;mmastanud. N auml;iteks ennustas Mihhail Hazin ette Venemaa kriisi 1998. aastal ja suurt terroriakti 2001. aastal USAs. Kui ta viis aastat tagasi hakkas avalikult r auml; auml;kima eelseisvast uuml;lemaailmsest finantskriisist, suhtuti Vene ouml;konomisti prognoosidesse kui narrusesse. Ent tal oli seegi kord otilde;igus.

<span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: ET;"> </span>

Mihhail Hazin on s uuml;ndinud 1962. aastal. Ta otilde;ppis Jaroslavli Riiklikus Uuml;likoolis ja Moskva Riiklikus Uuml;likoolis matemaatika erialal. Aastatel 1984 ndash;1991 t ouml; ouml;tas NSV Liidu Teaduste Akadeemia s uuml;steemis, 1993 ndash;1994 Venemaa F ouml;deratsiooni valitsuse juures tegutsevas majandusreformide t ouml; ouml;keskuses, 1995 ndash;1997 oli Venemaa F ouml;deratsiooni majandusministeeriumi krediidipoliitikaameti juhataja, 1997 ndash;1998 Venemaa F ouml;deratsiooni presidendi ouml;konoomikavalitsuse juhataja aset auml;itja. 1998. aastal lahkus riigiametist.

<span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: ET;"> </span>

Praegu on Mihhail Hazin ekspert-konsultatsioonifirma Nekon president. Suurt k otilde;mu tekitanud raamatu ldquo;Dollari impeeriumi loojang ja ldquo;Rah Americana rdquo; l otilde;pp rdquo; autor.

<span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: ET;"> </span>

Avalikus diskussioonis osalevad ka Eesti ning teiste Balti riikide auml;ri-, finants- ja teadusringkondade esindajad. Uuml;ritus toimub 19. veebruaril kell 15 Tallinnas Ol uuml;mpia hotelli konverentsikeskuses.

<span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-ansi-language: ET;"> </span>

Diskussioonis osaleda soovijad peavad end eelnevalt registreerima telefonidel +372 6355819 v otilde;i +372 58273977 v otilde;i e-posti aadressil <a href="mailto:info@impressum-cleb.eu">mailto:info@impressum-cleb.eu</a>. Uuml;ritusest osav otilde;tt on tasuta. Eelis otilde;igus uuml;ritusel osaleda on ajakirjanikel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 09:13
Otsi:

Ava täpsem otsing