Külmetava riigikogu istung kiskus palaganiks

17. veebruar 2009, 10:48

Riigikogu täna kell 10 alanud täissaali
istung algas nurinaga, et riigikogu saalis on väga külm.

Keskerakonna liige Mailis Reps esitas istungi juhatajale küsimuse, kas ei saaks midagi teha, et saalis nii külm poleks. „Siin on osa inimesi juba kasukad selga tõmmanud, kas poleks võimalik kuidagi siin saalis temperatuuri reguleerida?“ küsis Reps.

Istung jätkus massilise Keskerakonna liikmete sõnavõttudega, millega nad esitasid arupärimised peaministrile, regionaalministrile, majandus-ja kommunikatsiooniministrile jt.

Kuna sõnavõtjaid saatis saalis teiste riigikogulaste sumin ja lärm, tuli istungi juhatajal Kristiina Ojulandil saadikuid mitu korda korrale kutsuda. „Me oleme riigikogu saalis ja see pole mingi teater,“ ütles Ojuland.

Keskerakonna liige Evelyn Sepp aga palus istungi juhatajal midagi ette võtta, sest tema sõnul pole suur osa saalist motiveeritud istungit jälgima. „Ma istun üsna ees, kuid ma ei kuule midagi,“ ütles Sepp.

Helle Kalda tegi ettepaneku, et Reformierakonna liikmed võiksid saalist välja minna.

„Säilitame palun rahu ja läheme istungiga edasi,“ lausus Ojuland. Lisaks kutsus Ojuland sõnavõtjaid üles korrigeerima diktsiooni. Nimelt oli mitme arupärimise esitanud saadiku tekst sedavõrd konarlik ja eksimusterohke, et tundus, justkui mõni saadik nägi arupärimise teksti alles esimest korda. Näiteks Aivar Riisalu ajas segi autonoomia ja anatoomia, ning ütles Tartu linnapea nimeks Urmas Kruuse asemel hoopis Urmas Klaas.

Riigikogu saal Riigikogu saal

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing