Riigivõim sõdib Tallinna linnaosade kaotamise vastu

17. veebruar 2009, 07:23

IRLi kuuluva riigikogulase Urmas Reinsalu
ettepanekul kavatsevad võimuparteid nullida Keskerakonna plaani kaotada Tallinna
kaheksa linnaosa, saates homme riigikogusse hääletamisele eelnõu, mis sätestab,
et linnavolikogu ei tohi linnaosa kaotada volikogu valimise aastal

"Eelnõu eesmärk on praegused valimisreeglid säilitada," ütles Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Reinsalu, kelle hinnangul on Keskerakonna plaani taga soov tekitada Tallinna üks valimisringkond, kirjutab Postimees.

Reinsalu ettepanekul hääletas riigikogu põhiseaduskomisjon eile soolise võrdõiguslikkuse seaduse, avaliku teenistuse seaduse ja Eesti Vabariigi töölepingu seaduse muutmise seaduse eelnõu sisse ka kohaliku omavalitsuse korralduse seadust ning kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seadust muutvad punktid.

Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest esimees Toomas Vitsut esitas volikogule veebruari alguses eelnõu, mis näeb ette kaheksa Tallinna linnaosa kaotamist juba sel suvel ning mille tulemusel oleks pealinnas sügisestel volikogu valimistel vaid üks ringkond.

Kuigi Vitsut põhjendas linnaosade kaotamist raha kokkuhoiuga, kahtlustasid linnas opositsioonis, kuid riigis võimul olevad parteid (Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja IRL), et tegemist on lihtsalt sooviga muuta linnavolikogu valimise korda.

Keskerakonna mäekõrgune ülekaal Tallinna valimistel on reeglina põhinenud suurima rahvaarvuga Lasnamäelt hiiglasliku häältesaagi korjamisel ning parteile oleks paslikum, kui lasnamäelase hääl oleks võrdne piritalase omaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 07:23
Otsi:

Ava täpsem otsing