Saksamaa õpetab Eestit kriminaaltulu konfiskeerima

17. veebruar 2009, 10:20

Siseministeerium teeb täna kokkuvõtteid
ligi aasta kestnud Eesti keskkriminaalpolitsei ja Saksamaa
kriminaalpolitseiameti koostööprojektist, mille moto on „Kuritegevus ei tohi
ennast ära tasuda“

Rahapesu andmebüroo juhi Raul Vahtra sõnul oli projekt loogiline jätksise- ja justiitsministri Laulasmaa deklaratsioonile, millega kuulutati prioriteediks võitlus rahapesuga ning kriminaaltulu efektiivsem konfiskeerimine. „Projekti peamine eesmärk oli koolitada kriminaaltulu tuvastamisega tegelevaid ametnikke, et tagada praktikas seaduse efektiivsem toimimine. Usun, et projekt oli edukas ja seda kinnitavad ka 2008. aastal arestitud ja konfiskeeritud kümned miljonid kroonid,” lisas Vahtra.

Projekti raames tutvustasid Saksamaa erinevate ametkondade esindajad Eesti uurijatele, prokuröridele ning kohtunikele Saksamaa kriminaaltulu tuvastamise ja konfiskeerimise seadusi ja praktikat. Lisaks sellele oli 16 uurijal, 5 prokuröril ning 4 kohtunikul võimalus õppereisi raames näha, kuidas on töö selles vallas korraldatud Saksamaal.

Projekti Saksamaa poolsed eksperdid koostasid koostöös Eesti vastava ala ekspertidega ülevaate Eesti konfiskeeritud varade alasest seadustest. Ülevaates jõuti järeldusele, et Eestis kriminaalsel teel saadud varade konfiskeerimise süsteem on väga efektiivne ning karistusseadustikus 2007. aastal jõustunud muudatused annavad kohtutele laialdased võimalused kriminaaltulu konfiskeerimisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 10:20
Otsi:

Ava täpsem otsing