Sorainen: kes sobib ettevõtte saneerijaks?

17. veebruar 2009, 21:02

Omanimelise advokaadibüroo juht Aku
Sorainen selgitab Soome kogemuse näitel, kes tuleks valida
saneerimisnõustajaks.

Järgneb Aku Soraineni kommentaar.

Soomes jõustus saneerimisseadus aastal 1993. Alguses oli saneerimisprotsess kohtunike jaoks võõras ja saneerimisnõustajateks määrati pankrotihaldureid nagu oli harjutud tegema varem olukorras, kus ettevõte oli maksejõuetu. Soomes ei ole eraldi pankrotihaldurite ametkonda, vaid pankrottide haldamisega tegelevad advokaadid, kes on ennast registreerinud kohtutes ja seega avaldanud soovi pankrotihaldurina tegutseda.

Üsna ruttu saadi Soomes aru, et saneerimisprotsess eeldab teistmoodi lähenemist kui pankrotiprotsessis ja hiljem hakati saneerimisnõustajateks määrama kogenud advokaate, kellel on lisaks hea kogemus firmade ühinemistest ja ülevõtmistest, finantsõigusest jne. Kõige tuntumad saneeritavad ettevõtted on seni olnud Osuuskunta EKA, Elanto, Kansa ja Starckjohann. Usun, et Eestis saavad saneerimisega hakkama nii head advokaadid kui ka head pankrotihaldurid ja nad mõlemad vajavad oma meeskonda häid ärikonsultante ning audiitoreid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 21:02
Otsi:

Ava täpsem otsing