Horm näeb tulevikku mõnes teises sektoris

Enn Tosso 18. veebruar 2009, 00:00

Ehitusfirmast lahkumist põhjendas Horm sellega, et kokkulepped, mis ta aasta tagasi sõlmis, uues turuolukorras enam ei kehtinud. "See, mida ma pidin nüüd tegema, ei olnud see, mida ma tulin siia tegema," märkis ta. Horm ei soostunud kokkuleppeid täpsustama, viidates konfidentsiaalsusnõudele.

Oma tuleviku kohta ütles Horm, et annab juhtimise üle ning puhkab seejärel suve lõpuni. Edasi plaanib ta jääda ikka palgatööliseks, ent tõenäoliselt enam mitte ehitussektoris.

Pärast Hormi saab Skanska EMV juhatuse esimeheks Jari Koivu, kes allub Skanska Oy tegevdirektorile Juha Hetemäele. "Tänan Ollet möödunud aasta meeldiva ja professionaalse koostöö eest," kommenteeris Hetemäki juhivahetust.

"Kuigi oleme praegu sunnitud oma töös kohanema kujunenud turusituatsiooniga, soovime teha kõik, et Skanskal oleks Eestis tugev pind jalge all, kui ehitusturg uuesti tõusule pöördub," kinnitas Hetemäki. Samuti on tema sõnul Koivu eesmärk otsida ja koolitada endale Skanska EMV töötajate seast järeltulija ettevõtte juhtkonda.

Personaliotsingu firma ARIKO ReServ tegevjuht Igor Päss ütles, et Hormi lahkumine on Skanska sisemiste struktuurimuudatuste tulemus. Tema sõnul pole tõenäoline, et tegu oleks Soome emafirma sooviga panna siinse ettevõtte juhiks soomlane.

Samuti on Pässi sõnul ebatõenäoline, et soovitakse kulusid kokku hoida juhi palga pealt. "Soomlasest juhi palk on tõenäoliselt kõrgem, kui oli Hormil," arvas ta.

Pässi ütlusel on Eesti juhtidel palk keskmiselt viiendiku võrra väiksem kui mullu sügisel. Paljud juhid on ka ise teinud ettepaneku oma palka vähendada kuni kolmandiku võrra, et ennetada koondamist palga pärast. Samuti on tendents, et kui juhtkonnas on lisaks juhatuse esimehele ka eraldi tegevjuht, siis viimane koondatakse, lisas Päss.

Ehitusettevõtte YIT juht Priit Sauk ei soovinud Olle Hormi lahkumist Skanskast kommenteerida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing