Margus Linnamäe ekspordib koeratoitu

Anne Oja 18. veebruar 2009, 00:00

Seda funktsionaalset koeratoitu on nimetatud ka "Actimeliks koertele", viitas Bacterfield pressiteates Prantsuse firma Danone jogurtijoogile. Bacterfieldi nõukogu liige Aare Kurist nimetas uudse koeratoidu turuletoomise kulusid ärisaladuseks.

"Arvestades konkurentsiolukorda koeratoidu turul, oleme otsustanud tootesarja arenduskulude kohta lähemaid kommentaare mitte anda," sõnas ta. Arendusprotsess kulges üle ootuste kiirelt, arvestades seda, et jõudsime ideest valmis tooteni vähem kui kahe aastaga, lisas Kurist.

Bassetite tõuühingu juht Ave Merilain ütles, et kasuliku bakteriga koertetoit on koerakasvatajaile vajalik. "Kui koertel on näiteks kõht kinni, oleme neile seni andnud keefiri," rääkis ta. Kennelliidu büroo juht Jaak Siinmaa lisas, et koeratoidu turuletoomine on pikk protsess.

Uudse koeratoidu idee autor Vygantas Kirejevas märkis, et probiootilisi baktereid sisaldavate toodete tarbimine muutub arenenud maailmas järjest populaarsemaks, kuna inimesed soovivad elada kauem ja tervemalt.

"Eestiski on sarnased tooted väga populaarsed, näiteks Dr. Hellus, Actimel, Activia, Gefilus keefir. Nende igapäevane tarvitamine tugevdab immuunsüsteemi ning aitab ennetada haigusi. Meie koeratoit pakub samu hüvesid," selgitas Kirejevas.

Koeratoit leiutati Eestis, allhankijad on laias maailmas. "Toode valmistatakse Belgias, bakteritüvesid ostame Inglismaalt, pakendeid Itaaliast, rahvusvaheline müük on korraldatud Luksemburgis asuva tütarfirma kaudu, kuid peakorter on Eestis," kommenteeris Kirejevas.

Tootega soovib ettevõte kasvada kolme aastaga koerte kõrgetasemelise kuivtoidu segmendis liidriks. Euroopas loodetakse samas segmendis 3%-list turuosa, maailmas viie aastaga ühte protsenti.

Bacterfieldi alustas kolme aasta eest, mil Inglismaa, Belgia ja Hollandi eksperte kaasates asuti välja töötama esimest probiootilist bakterit sisaldavat funktsionaalset koeratoitu.

Bacterfieldi koerte kuivtoit "Formula ProBiotic" on Eestis müügil Apotheka ja Farmacia apteegikettides. "Mina olen täiesti poolt, et seda apteekides müüakse," kommenteeris koerakasvataja Ave Merilain.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing