Politseinik: Toyota Land Cruiserit on lihtne varastada

Annika Matson 18. veebruar 2009, 12:01

Väga nõrga tehasepoolse käivitamisvastase
tõkkega sõiduk on Toyota Land Cruiser, kuna tootja ei ole juba aastaid muutnud
ega uuendanud selle vargusevastaseid seadmeid, ütles Põhja politseiprefektuuri
varavastaste kuritegude talituse juht Toomas Jervson.

Jervson vastab täna online-intervjuus Äripäeva lugejate küsimustele.

Lugeja küsis, miks on BMWsid ja Audisid lihtne varastada.

Jervsoni vastus oli järgmine:
"Kuna nendele sõidukitele on kuritegelikus maailmas väga suur nõudlus, siis on leitud ka võimalus, kuidas Saksa kvaliteetautode nn uue põlvkonna (alates 1997. a) turvaseadmeid neutraliseerida. Kuritegelike sidemete kaudu on võimalik autovarastel piiri tagant hankida seadmeid, mis hõlpsalt avavad ja käivitavad erinevaid Saksa kvaliteetautosid. Lisaks BMW-le ja Audile kasutatakse sarnast tehnikat ka Volkswagenite käivitamiseks.

Väga nõrga tehasepoolse käivitamisvastase tõkkega sõiduk on aga Toyota Land Cruiser, kuna tootja ei ole juba aastaid muutnud ega uuendanud selle vargusevastaseid seadmeid.

Aga igal autoomanikul on võimalik oma sõidukile mõnes usaldusväärses firmas paigaldada täiendav ärandamisvastane süsteem (n-ö immo), mis tähendab umbes 4000kroonist investeeringut, kuid on üsna hea garantii, et auto jääb alles. Lisaks soovitan hoolitseda selle eest, et seadme tootja logo ei oleks auto pealt kuskilt nähtav, kuid selle olemasolust peaks märku andma punase tulukese plinkimine. Kogemus näitab, et nähes seda punast tulukest kaob autovarga huvi üsna kiiresti ja ta läheb otsima mõnd lihtsamat ohvrit."

Loe täispikka online-intervjuud!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2009, 09:38
Otsi:

Ava täpsem otsing