Richard Villems: valitsus kaasaku rohkem eksperte

18. veebruar 2009, 17:40

Äripäeva tänasele päevaküsimusele "Kuidas
kriisi enda kasuks pöörata?" vastas Eesti Teaduste Akadeemia president Richard
Villems.

Valitsuskabinet lõi nüüd, majanduskriisi ajal pretsedendi – pöördus majandusteadlaste kui ekspertide poole nõu saamiseks. Aga meil pole vaja oodata kriise. Valitsus peaks nendes probleemides, kus on vaja pigem ekspert-, mitte poliitilisi otsuseid, kaasama üha enam seda teadmist, mis meil loomupäraselt kättesaadav on. Valdav osa Eesti teadlastest ütleks kindlasti sõna sekka küsimustes, milles nad kodus on.

Peaminister Andrus Ansip toonitas oma kõnes Postimehe korraldatud arvamusliidrite lõunasöögil, et Eesti peab püüdma kriisi enda kasuks pöörata. Ansipi sõnul võiks Eesti olla riik, kes tänu oma paindlikkusele ja järjekindlusele väljub kriisist tugevamana kui sinna sisenedes – nii majandusliku konkurentsivõime kui ka vaimu poolest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2009, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing