Toomas Noorem: koolituskulusid ei maksa kärpida

18. veebruar 2009, 17:59

Äripäeva tänasele päevaküsimusele „Kuidas
kriisi enda kasuks pöörata?“ vastas SA Tartu Teaduspark tegevdirektor Toomas
Noorem.

Meenutan, et eelmise majanduskriisi ajal kärpis Elcoteq kõiki kulutusi, välja arvatud koolituskulud ja tänu sellele saavutas ettevõte edu järgmisel etapil. Siit sõnum ettevõtjatele: koolituskulusid ei tasu ära kaotada.

Ajal, mil eksportida on üha raskem, tasuks hoopis mõelda sellele, kuidas vähendada importi. Et kuidas me kodus saaksime palju asju ära teha, et importi vähendada. Sellega tasakaalustaksime ka kaubavahetuse bilanssi.

Teaduspark püüab katselaboreid ja töökodasid arendades igati toetada väikeettevõtjaid, et nende uued ideed turule jõuaksid, sest täna on suurim probleem see, et võimalusi oma ideid ellu viia on vähe. Kui kriisi ajal saaks sellele vankrile natuke määret anda, genereeritaks ka uusi ideid rohkem.

Peaminister Andrus Ansip toonitas oma kõnes Postimehe arvamusliidrite lõunasöögil, et Eesti peab püüdma kriisi enda kasuks pöörata. Ansipi sõnul võiks Eesti olla riik, kes tänu oma paindlikkusele ja järjekindlusele väljub kriisist tugevamana kui sinna sisenedes – nii majandusliku konkurentsivõime kui ka vaimu poolest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2009, 17:59
Otsi:

Ava täpsem otsing