Väikeinvestorid ostavad Soome aktsiaid

18. veebruar 2009, 11:29

Möödunud sügisel alguse saanud Soome
börsiettevõtete aktsiate sundmüüki investeerimisfondide poolt on ära kasutanud
väikeinvestorid, kirjutab Kauppalehti.

Väärtpaberite arveldussüsteemi Euroclear kuustatistikast selgub, et põhjanaabrite enamiku suuremate börsiettevõtete aktsionäride arv on võrreldes augusti lõpuga kasvanud märgatavalt, kirjutab majandusleht. Erandiks on tööstusettevõte Metso, mille aktsia hind on kukkunud kolmveerandi võrra ning ettevõte on kaotanud ka kolmandiku aktsionäridest.

Nokia aktsionäride arv kasvas viie kuuga 14 000 kontoomaniku võrra 126 005 aktsionärini. See number peegeldab peamiselt Soome aktsionäride arvu, sest välisomanikud on peamiselt pankade kliendikontodel. Neste Oil aktsionäride arv kasvas ligi 7000 võrra, 68 171 kontoomanikuni, ehituskontserni YIT aktsionäride arv pea kolmandiku võrra, 27 037 aktsionärini.

Analoogiline on ka olukord Eestis, kus samuti on viimastel kuudel toimunud välisfondide müük ning kasvanud Eesti kontomanike arv. Nii on näiteks Baltika aktsionäride arv kasvanud samal perioodil 276 aktsionäri võrra 1926 kontoomanikuni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2009, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing