Biogaasi tootmine trotsib majanduskriisi

Meelis Orgla 19. veebruar 2009, 00:00

Venemaaga seotud gaasikriis, poliitika ja riiklikud huvid loovad biogaasi äri edendamisele soodsad väljavaated. 2009. aasta 1. jaanuarist Saksamaal jõustunud taastuvenergia seaduse parandus, mis reguleerib taastuvenergia hüvitamist, tõotab biogaasi tootmisele pea 20% kasvu.

2008. aasta lõpus tootis Saksamaal 4000 biogaasijaama umbes 11 miljonit kilovatt-tundi elektrit, mis katab rohkem kui kolme miljoni keskmise majapidamise elektrivajaduse. Tänu ühe miljardi euro suurusele investeeringule liidetakse tänavu elektrivõrku veel 780 biogaasijaama ehk 200 megavatti. Praegu töötab Saksamaal biogaasi valdkonnas juba üle 10 000 inimese.

Biogaasi tootmist arendatakse üha rohkem ka väiksemates Euroopa riikides. Nii doteerib Eestis riik lähema kuue aasta jooksul biokütusel töötavate elektri- ja küttejaamade ehitamist ligi miljardi krooniga. Siiski võib öelda, et Eestis on biogaasi tootmine päris algfaasis ja sellel suunal on meil veel suur töö ära teha, kuid Euroopas jõulist arengut tegev biogaasi tootmine näitab üsna selget suunda ja eeskuju ka meie riigile ning siinsetele investoritele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing