Emafirma tirib pildiraamitootjat põhja

19. veebruar 2009, 18:41

Norrakatele kuuluva pildiraamifirma Art
Link Productioni juhatuse liikme Ailar Laasma sõnul on ettevõtte suurimaks
probleemiks emafirma pankrot.

„Suurim probleem on meie emafirma pankrot,“ kommenteeris Laasma ettevõtte võimalikku pankrotti. „Ja emafirmaga koos lähevad tõenäoliselt müügifirmad Rootsis ja Taanis,“ lisas ta.

Norrakatele kuuluv pildiraamifirma Art Link Production toodab Raplas ning Art Link Baltic tegeleb müügiga. “Kuna seis on kehv, on ellujäämisvõimalus väike. Kuna suurem osa turust langeb ära, siis päris üksi hakkama saada pole lihtne, seda enam, et meil on ka likviidsusprobleeme,” tõdes Laasma.

Hetkel pingutab ettevõte selle nimel, et võimalikke investoreid leida, seepärast nad pankrotiavaldust veel sisse viinud polegi. Laasma sõnul kedagi kindlat aga veel silmapiiril pole.

“Arvasin, et meil järgmisest esmaspäevast enam pole tööd, kuid väikest viisi töö siiski käib praegu. Kui me ikkagi ei suuda investoreid kaasata, siis jääb pankrotiversioon,” lausus Laasma ning lisas, et poolik koondamine ei aita ja võtab rohkem ressursse.

Juhatuse liikme sõnul ollakse praegu oma partneritele ja tarnijatele, aga ka pangale võlgu. “Meie oma emafirma on meile päris palju võlgu – summa ületab 10 mln krooni, kuid Art Link Productioni võlasumma kokku on suurem,” rääkis ta.

Kuna ettevõte tegeleb ekspordiga, on kaalutud ka võimalust küsida riigiabi, kuid selleks on vaja firmasse kaasata Eesti osalus. Seni kuulub firma 100% Norra ettevõttele. Laasma sõnul üritavad nad kasvõi väiksemas mahus tootmist jätkata.

Art Link Productionis töötab 97 inimest ja Art Link Balticus 4, Raplas võib töö kaotada ca 100 inimest.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. March 2009, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing