Haldusreformi pooldajad võitsid Savisaare hääletuse

19. veebruar 2009, 12:41

Kuigi internetis olid ülekaalus
haldusreformi vastaste hääled, siis küsitluse esialgsete tulemuste kohaselt
pooldas siiski enamik küsitlusel osalenuist Tallinnas haldusreformi
käivitamist.

Linnaosades läbi viidud küsitlusel osales kokku 19 567 inimest, neist 11 655 ehk 59,57% osalenuist olid haldusreformi alustamise poolt, vastuhääli anti 7912 ehk 40,43%, teatas Raepress.

Rohkem vastuhääli anti Nõmmelt ja Piritalt, teistes linnaosades oli toetajaid vastastest rohkem.

Täna kella 11.00-ks oli posti teel saabunud 1616 küsitlussedelit, millest 1561 olid mõistetavad ja vormikohaselt täidetud, 55 sedelit tunnistati kehtetuks. Haldusreformi alustamist toetati 1283 sedeliga, mis moodustab 82%, vastuhääli oli 278 ehk 18% kehtivate sedelite üldarvust.

Täna keskööl lõppenud internetihääletusel osales 34 484 inimest, neist 46% olid haldusreformi poolt ja 54% vastu.

Küsitlusel osales kokku 55 612 inimest, neist 28 801 ehk 51,79% olid haldusreformi alustamise poolt.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul oli tegu Tallinnas korraldatud küsitlustest kõige laiaulatuslikuma osavõtuga küsitlusega. „Inimesed olid väga aktiivsed, küsitluslaudade juures moodustusid nendest, kes oma seisukohta väljendada soovisid, lausa järjekorrad,“ ütles Savisaar. „Kuigi küsitluse ettevalmistamise aeg jäi lühikeseks, tuleb tunnustada neid, kes teemasse süüvisid ja oma arvamust ka väljendasid. Kindlasti aktiviseeris inimesi kaasa mõtlema ja osalema ka reformierakondlaste vastukampaania.“

Küsitluse lõpptulemused tehakse teatavaks homme, 20. veebruari keskpäevaks, kui on saabunud ka viimased postitatud küsitlussedelid.

Tähelepanelikud lugejad märkasid eile Tallinna linnavalitsuse haldusreformi hääletusel veidrat anomaaliat. Hääletanute arv on imelikul kombel hommikusega võrreldes kahanenud, samas on järjepidevalt kahanenud vastuhääletanute protsent. Samamoodi kasvas järjepidevalt nende hulk, kes Keskerakonnaga üksmeelselt on nõus linnaosad ära kaotama.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2009, 20:41
Otsi:

Ava täpsem otsing