Londoni riskifond panustab Läti ja Swedbanki langusele

19. veebruar 2009, 11:15

Londonis asuv riskifondifirma Pivot Capital
Management panustas ja panustab sellele, et Läti riik ning Swedbank ei suuda
lunastada võlgu, kirjutab The Wall Street Journal.

Ajalehe sõnul kirjutas investeerimisfirma juba 2007. aasta keskel oma raportis, et Ida-Euroopa riike nagu Ungari ning Balti riigid liiguvad Aasia kriisi teed mööda viidates sealses regioonis toimunud kriisi üheksakümnendatel aastatel.

Riskifondi Pivot Global Value Fondi viie tippinvesteeringu hulgas ongi nn lühikesed positsioonid nii Läti kui ka Swedbanki võlgade vastu. Swedbank on valitud sellepärast, et Rootsi pank saab kolmandiku oma maksueelsest kasumist Balti riikidest.

Fondi detsembri kuukirja andmetel oli fondi eelmise aasta tootlus 51,9 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. February 2009, 12:21
Otsi:

Ava täpsem otsing