Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    La Bottega pakub hõrke Itaalia roogi

    Tänu oma suhteliselt vaesele ja algusest peale vene-saksa-prantsuse laenudele üles ehitatud köögile oleme kulinaaria vallas suhteliselt andekad järeletegijad, ülevõtjad, integreerijad. Meil on auväärne valik mitmesuguseid rahvusrestorane, ainuüksi Itaalia köögiga restorane on mitu korda rohkem kui ehtsa Eesti söögi pakkujaid. Nii et veel üks Itaalia restoran mahub meile ära küll, ega me oma toitu nagunii ei taha. Tõenäoselt töötab hoolikalt viimistletud trattoria-kontseptsioon suhteliselt kõrgele hinnaklassile vaatamata edukalt, La Bottega rajajad on oma ala asjatundjad ja menüü on kokku pannud itaallasest Bocca peakokk. Rahvast jätkub La Bottegasse ka tööpäevaõhtuti, palju laudu oli näiteks kolmapäeva õhtuks juba eelnevalt ära broneeritud.
    Leidsin menüüst gratinee-ritud pühvli burrata'ga baklažaani, valik langes sellel just meil haruldase juustu tõttu. Alles siis, kui ettekandja roa juba lauale oli toonud ja ma üle küsisin, millega tegemist, tunnistas ta üles, et kahjuks on see tavaline mozzarella, mitte burrata. Küpsetatud baklažaan oli oma tavalises talvises vormis ehk kõva ja kuiv. Kas see oli tingitud ainult talvest või oli siin ka kokal oma osa, on raske vahet teha. Loodetavasti on ravioolide sees ikkagi ehtne Robiola juust ja risotos tõeline Grand Padano.
    Liharoogadest oli põnevaim vasikapõsk punaveinikastmes, lisandiks puravikupolenta - suurepärane idee ja samaväärne teostus. Tore, et restoranid hakkavad taasavastama vahepeal kehvaks põlatud lihtsamat liha - suussulav vasika põseliha on eriline maiuspala, mis seni vaid mõnes üksikus restoranis menüüsse võetud. Ka passionviljakreem oli maitsev, rammusalt kreemjas, ometi särav ja värske.
    Ainult oma vasikapõske pidime üpriski kaua ootama. Eelroog oli söödud, vein joodud, nõud viidud, aga vasikat ei tulnud ega tulnud. Ja kui viimaks tuli, siis leiba pidime ikkagi eraldi juurde paluma, seda pakkus ettekandja ainult eelroa juurde. Nii et teenindust annab veel lihvida, arenguruumi on küll.
    Menüü on armsal moel tavaline: bruschetta'd ja carpaccio, minestrone, muidugi pastad, tiramisu. Ka kalavalik on mööndusteta itaalialik - sardiinid, merikoger, meriahven. Lisanditest äratas tähelepanu ahjus küpsetatud küüslauk mee ja konjakiga, aga see jäi maitsmata.
    Enoteca-trattoria's on ilus Itaalia veinide valik, neist päris mitmeid saab ka klaasikaupa, ainult Itaaliast Eestisse on pikk tee ja lõunamaiste veinide hinnad on muutunud põhjamaiselt jäiseks - klaasitäis odavaimat punaveini maksab 90 krooni. Nii et ruudulised laudlinadega kodususe loomine on ainult tähelepanu uinutamiseks - vähemalt veinihinnad on kõrgema klassi restorani omad.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Vaikne börsipäev viis S&P 500 indeksi uue rekordini
Suurele reedele eelnev kvartali viimane börsipäev kergitas S&P 500 indeksi vaikselt tänavu juba 22. rekordini.
Suurele reedele eelnev kvartali viimane börsipäev kergitas S&P 500 indeksi vaikselt tänavu juba 22. rekordini.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestis tegevuse müünud lihatootja loobus ka Rootsi ärist
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.