BÖRS: Euroopa börsid viie aasta madalaimal

20. veebruar 2009, 20:35

Kriis pangandussektoris ning kuudepikkune
rida halbu uudiseid kukutasid Euroopa aktsiaturud viie aasta madalaimale
tasemele.

Paanikasugemetega meeleolu sai alguse päev varem USA aktsiaturgudelt, kus pangandussektori aktsiad kukkusid 17 aasta madalaimale tasemele. Täna alustas Citigroupi aktsia hind Frankfurdi börsil 8,3protsendilise ning Bank of America aktsia hind 10,4-protsendilise kukkumisega. Veel rohkem kukkusid aga Euroopa enda pangad. Šveitsi pangandushiiglased UBS, Julius Baer ning Credit Suisse kaotasid 8 kuni 14 protsenti oma väärtusest. Kahekohalisi protsentuaalseid hinnalangusi tegid läbi veel mitu panka ja finantsasutust.

Swedbanki aktsia hind kukkus Stockholmi börsil 9,5 protsenti 26,80 Rootsi kroonini.

Prantsusmaa ehitusmaterjalide tootja Saint-Gobain’i aktsia hind kukkus 17,8 protsenti 23,00 euroni pärast seda, kui teatas, et soovib investoritelt 1,5 miljardi dollari suurust rahasüsti. Uusi aktsiaid emiteeritakse hinnaga 14 eurot tükk, mis on teisipäevasest sulgemishinnast poole väiksem.

Euroopa suurima võlakoormaga tsemenditootja Lafarge aktsia hind langes veidi alla kahe protsendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 20:36
Otsi:

Ava täpsem otsing