Kokkukuivavad maksulaekumised võivad viia uue eelarvekärpeni

Kärt Blumberg 21. veebruar 2009, 09:30

Kui maksulaekumised aasta arenedes ei
parane ja langus süveneb, tuleb eelarvet veel kärpida, kinnitab jaanuarikuu
maksulaekumiste aruanne.

Jaanuaris laekus riigieelarvesse 6,9 miljardit krooni ehk 7,1 protsenti eelarves planeeritust, mis on 12 protsenti vähem kui mullu samal ajal, kirjutab Postimees.

Käibemaksu laekus 1,4 miljardit krooni ehk 6,2 protsenti kavandatust, kuid lisaeelarve eelnõus loodab riik, et käibemaksu laekub aastaga 19,1 miljardit krooni. Samas tempos jätkudes koguneb riigieelarve üht olulisemat maksu aga ainult 16,8 miljardit krooni.

«Kui langus läheb sügavamaks ja kestab aasta lõpuni, siis tuleb eelarvet veel kärpida,» lausus Eesti Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur, kelle sõnul on käibemaksu oodatust madalama laekumise juures oluline, kas vähenenud tarbimise tõttu tekkinud vähenemistes on saavutatud juba põhi või see jätkub.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2009, 10:11
Otsi:

Ava täpsem otsing