Savisaar: Kärpekavas ei olnud mingit solidaarsust

Kärt Blumberg 21. veebruar 2009, 17:10

Kolmikliidu poolt vastuvõetud
kärpekavaga ahistati omavalitsusi ja vähekindlustatud elanikkonda, leiab
Edgar Savisaar.

„Selles kärpekavas ei olnud mingisugust solidaarsust, sellega ahistati omavalitsusi ja vähekindlustatud elanikkonna kihte,“ kritiseeris keskerakonna esimees Edgar Savisaar täna Valjalas toimunud keskerakonna Saaremaa piirkondlikul aastakoosolekul riigikogus Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning sotsiaaldemokraatide häältega vastu võetud kärpekava.

Savisaar tuletas ka meelde, et sellel kärpekaval oli olemas selge alternatiiv, mis esitati opositsiooni poolt ja avaldati ajalehes Postimees, seisis keskerakonna pressiteates.

„Eelarve oleks saanud viia tasakaalu 26-protsendilise üksikisiku tulumaksu taastamisega ning valitsusasutuste reorganiseerimise kaudu, mida aga kolmikliit ei soovinud teha. Neile oli lihtsam võtta omavalitsuste käest, samuti ka maainimeste ja vaesemate elanikkonna kihtide rahakotist,“ nentis Savisaar.

Keskerakonna esimees avaldas arvamust, et Toompeal võimulolijad soovivad enne sügisesi kohalike valimisi omavalitsuste rahakoti tühjaks teha, et linnad ja vallad ei suudaks enam inimestele vajalike teenuseid osutada ja teeniksid sellega ära valijate pahameele.

„Kas seda tegi maailmamajandus, kui Eestis tõsteti järsult aktsiise, mille tagajärjel suurenes ka inflatsioon? Kas maailmamajandus mängis meie eelarvega ja tingis mitmete negatiivsete lisaeelarvete koostamise viimastel aastatel? Kas maailmamajandus võimendas meie laenubuumi? Seda kõike tegid ikka meie koduvillased poliitikud, kes praegu on võimul,” kritiseeris Keskerakonna esimees Savisaar Eesti poliitikute otsuseid.

Savisaar kutsus üles omavalitsustegelasi kogunema 12. märtsil Tallinna arutama linnade ja valdade olukorda ning väljapääsu majanduskriisist pärast kolmikliidu kärpekava vastuvõtmist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. February 2009, 12:19
Otsi:

Ava täpsem otsing