Taliga: palku peab vähendama ka juhtidel

Kärt Blumberg 21. veebruar 2009, 14:05

Eesti ametiühingute keskliidu esimees Harri
Taliga arvates peab palkasid kärpima solidaarselt nii töötajatel kui ka
ettevõtete juhtidel ja poliitikutel.

Taliga ütles Raadio 2-e saates "Ülekuulamine", et riigisektoris töötavate inimeste palgasüsteem peaks olema selge ja läbipaistev ning kinnitas, et teab vaid ühte-kahte juhtumit, kus suurettevõttes vähendati palkasid solidaarselt kõigil, vahendas ERR Uudised.

"Kui me kuuleme erasektori kärbetest, siis räägitakse ainult töötajate palkade vähendamisest. Aga kas juhtide palkade kärped on sama suured? Poliitikud räägivad, et me peame olema raskel ajal solidaarsed, aga enda osalemisest selles solidaarsuses nad ei räägi. Nende solidaarsuse jutt on vaid selleks, et olge kõik kuss ja ärge nõudke õiglast ning võrdset kohtlemist," räägib Taliga, samas nentides, et kui ettevõte teenib kasumit, siis ei ole põhjust palkasid alandada, sest kui näiteks kõikide inimeste palkasid langetatakse 7 protsenti, siis majandus üldiselt sellest kaotab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2009, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing