Üks küsimus: Millele peaks president oma kõnes rõhuma?

ÄP 23. veebruar 2009, 00:00

Andres Maimik, filmilooja
Eks ta lohutab rahvast keerulisel ajal, üritab kuidagi positiivsust süstida ja viibutab kellegi suunas näppu ka. Ma pole kunagi eriti suur kõnede kuulaja olnud. Aga mulle meeldis see, mida president kunagi venelaste kohta ütles, et nad ei ole erivajadusega inimesed. Aastapäevakõne on lihtsalt üks kõne, retoorika. Paljude jaoks on seda ilmselt vaja, aga see kõne iseenesest ei ole ju asi, mis muudaks midagi - nagu aaria, mida on kena kuulata-vaadata. See pakub inimestele vaheldust ja lohutust. Kui kõne hästi sõnastatud on, siis ka mõtlemis- ja jutuainet.

Hardo Aasmäe, Entsüklopeediakirjastuse juht
Praegu kriisiolukorras on kõige halvem nõuandja paanika, kohkumus ja kõikvõimalikud rabedad otsustused. Praegu tuleb külmavereliselt käituda. Otsustajaid tuleks üles kutsuda lihtsale põhimõttele, nagu Karlsson katuselt: "Rahu, ainult rahu!"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing