Kaubavahetuse puudujääk kahanes mullu 29%

23. veebruar 2009, 14:07

Mullu langes Eesti väliskaubanduse bilansi
puudujääk aastaga 29% võrra, ulatudes 37,8 miljardi kroonini.

Suurima panuse andsid defitsiidi kahanemisse transpordivahendid, mille negatiivne saldo vähenes üle kuue miljardi krooni. Masinate ja seadmete ning metallide ja metalltoodete osas oli puudujääk aastatagusest enam kui neli miljardit krooni madalam.

Tänu kaubabilansi olulisele paranemisele on aasta kokkuvõttes oodata ka jooksevkonto defitsiidi märkimisväärset langust, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Jaanuaris pole väliskaubanduses oodata pööret paremuse poole, sest maailmamajandus on jätkuvalt langustrendil. Konjunktuuriinstituudi poolt jaanuaris küsitletud ettevõtetest teatas sarnaselt detsembrile vaid 3% eksporttellimuste suurenemisest ja kolmandik lootis tellimuste jäämist tavalisele tasemele. Ülejäänud ettevõtted olid jätkuvalt pessimistlikud. Tänu majanduse madalseisule püsib ka kaubavahetuse puudujääk madalana.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. February 2009, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing