Korea valuuta võib sattuda Ida-Euroopa tõttu surve alla

23. veebruar 2009, 10:29

Goldman Sachsi analüütikud kirjutasid, et
Lõuna-Korea won võib sattuda surve alla seoses hullemaks mineva finantskriisiga
Ida-Euroopas.

Umbes 62 protsenti Korea välisvõlast on Euroopa pankade omanduses, mis on väga tugevasti avatud Kesk-ja Ida-Euroopa riskidele, kirjutas analüütik Kwon Goohoon. Ida-Euroopa halvenev olukord muudab Korea pankadele raskemaks oma Euroopa võlgade refinantseerimise.

Lisaprobleem tuleneb sellest, et Korea ekspordist läheb 6,5 protsenti Ida-Euroopasse. Korea ettevõtted on andnud umbes 10 protsenti Ida-Euroopasse tehtud otseinvesteeringutest. Peamiselt on otseinvesteeringud läinud autotööstusesse, jaekaubandusse ja pangandussektorisse. Need ettevõtted võivad kanda kahju, kui Ida-Euroopa valuutad nõrgenevad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. February 2009, 10:30
Otsi:

Ava täpsem otsing