Aafrika petturid esinevad Venemaa firmade sildi all

24. veebruar 2009, 10:39

Eelmise aasta lõpus hakkasid Aafrika
petturid esinema Venemaa suurfirmade töötajaina, kirjutas Kommersant.

Esimesed petujuhtumid fikseeriti oktoobris-novembris, ent neid on esinenud ja sellel aasta algul. Venemaa pankade assotsiatsiooni rahapesuvastase võitluse osakonna juht Aleksandr Naumov rääkis, et väljamõeldud nimedega kurjategijad varjusid nende finantssektori ettevõtete taha, mis omavad Aafrika riikides esindajaid. Firmade andmed leidsid nad internetist.

Dokumente võltsides lasid petturid finantsasutuste vahelistes arveldustes raha üle kanda nii, et summad läksid nende isiklikele pangakontodele. Nii võis ekslike pangaülekannete tõttu tuulde minna 50-100 tuhat dollarit finantsinstitutsioonide raha.

Petturid pärinevad Nigeeriast, Ganast, Angolast, Kongost, Lõuna-Aafrika vabariigist, Keeniast jt Aafrika riikidest. Finantskriis on pettuste arvu hüppeliselt suurendanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. February 2009, 10:39
Otsi:

Ava täpsem otsing