BÖRS: Bernanke pani ralli käima

24. veebruar 2009, 18:57

USA Föderaalreservi juht Ben Bernanke
süstis USA aktsiaturgudesse positiivseid noote kinnitades, et majanduskriis võib
lõppeda juba sel aastal.

USA Senati panganduskomitee poolaastaaruandes kinnitas USA keskpanga juht, et ehkki 2006. aasta esimesel kuuel kuul jätkub langus, aga väitis ka, et kriis lõpeb selle aasta lõpuks ning lubas kasutada kõiki tema käsutuses olevaid vahendeid aitamaks sellele kaasa.

Helge aastalõpu lubadus oli aktsiaturgude jaoks positiivne üllatus, mis viis USA olulised indeksid enam kui kolme protsendi võrra üles. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 3,3 protsenti 7350,54 punktini, S P 500 indeksile lisandus täpselt neli protsenti. Sellist hinnarallit pole Wall Streetil nähtud juba üle kuu aja.

Maailma suurim ehitus- ja kodutarvete jaemüüja Home Depot aktsia hind hüppas 10,5 protsenti 20,67 dollarini. Ettevõte oli enne turgude avamist teatanud oodatud parematest tulemustest.

Citigroupi aktsia hind kerkis juba teist järjestikust päeva. Teisipäeval lisandus aktaiale 21,5 protsenti. Nii Citigroupi kui ka Bank of America aktsiate hinnad kukkusd möödunud nädalal enam kui kolmandiku kuulduste tõttu, et neid ja veel mõnesid pankasid võib ees oodata riigistamine. Ka Bank of America aktsia hind kallines 21 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. February 2009, 23:09
Otsi:

Ava täpsem otsing