BÖRS: USAd ei suutnud plussi viia ka rallipangad

25. veebruar 2009, 16:14

USA turud suutsid end veidi enne
lõppu plussi suruda, kuid pidid siis viimasel veerandtunnil alla andma ning
miinustesse sulguma.

S P 500 aktsiaindeks langes 1,07 protsenti ja Dow Jones tööstuskeskmine 1,09 protsenti.

Suurim tõusja S P indeksis on Fifth Third Bancorp üle 41protsendilise kerkimisega. Teise koha on kätte võidelnud Suntrust Banks 24 protsendiga ning General Motors pea 19 protsendilise tõusuga.

Ka Huntigton Bancshares on tõusnud pea 15 protsendi jagu ja Bank of America 14,6 protsenti. Citrigroupi ja American International Groupi pluss ületab 12 protsenti.

Rõivaste ja jalanõude jaemüüja Jones Apparel on täna pidanud vastu võtma kõige suurema miinuse S P 500 aktsiaindeksis. Langus jõudis 17,5 protsendini.

USAs turuväärtuselt suurim kasiinokett Wynn Resorts teatas neljanda kvartali kasumilangusest 7 sendini aktsia kohta, mis jäi analüütikute ootusele alla lausa 84 protsendi jagu. Aktsiahind on kukkumiselt teine ja langenud pea 13 protsenti.

USA suuruselt teine telefonikomapnii AT T võib täna nautida turu rohelist piirkonda, sest JPMorgan Chase tõstis aktsia väljavaateid soovitusega hoida aktsiaid portfellis indeksist suurema kaaluga. Senine soovitus oli neutraalne. Aktsia hind on kerkinud pea 2,6 protsenti.

Ka meie riigis laia tuntust kogunud filmi „Shrek“ tootja DreamWorks Animation teatas täna oma neljanda kvartali majandustulemused, kus kasum aktsia kohta ilma mõnede kuludeta oli 46 senti. Analüütikud prognoosisid 26 senti enam. Aktsiahind on langenud 10,7 protsenti.

Sarnaselt filmitootjale, teatas analüütikute ootuseid petnud tulemused ka toidulisanditootja Herbalife. Kasum aktsia kohta ilma mõnede kuludeta oli 3,10 dollarit aktsia kohta, analüütikud prognoosisid kasumiks 3,15 dollarit. Aktsia on teinud kukerpalli ja maandunud üle 19protsendilises miinuses.

Dow Jones tööstuskeskmises on enim langenud Boeing 3,5protsendilise langusega ning tema järel Caterpillar pea 3protsendilise miinusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2009, 16:58
Otsi:

Ava täpsem otsing