Kalevi aktsionär: võib-olla ei ostetagi väikeaktsionäre välja

25. veebruar 2009, 18:07

35 787 Kalevi aktsiat omava Gamma Holdingu
juhataja Arvo Nõges peab Kalevi esitatud börsiteadet noteerimise lõpetamise
kohta väga pealiskaudseks, mistõttu ta ei välista, et ettevõte üritab börsilt
lahkuda, ilma et teeks väikeaktsionäridele ülevõtmispakkumise.

„Arvestades olemasolevat börsiteadet, siis ei oska veel rõõmustada ega kurvastada. See oli väga lakooniline. Ei oska midagi järeldada. Loogiliselt võttes peaks toimuma ka väikeaktsionäride väljaostmine, aga seda avalduses kirjas ei olnud, mis on kummaline. Võib-olla üritatakse börsilt lahkuda ilma väikeaktsionäre välja ostmata,“ kommenteeris Nõges, rõhutades, et see on puhas tema spekulatsioon.

Ta loodab, et sellist pretsedenti ei looda ja et väikeaktsionäridele ülevõtmispakkumise tegemine seatakse Kalevile börsilt lahkumise üheks tingimuseks. Mis tasemel see toimuda võiks, on teoreetiliselt Nõgese sõnul küll arvutatav, aga ta ei ole seda teinud veel.

„Ilmselt mingit preemiat ei maksta, reglemendi järgi peab maksma vist viimase kuue kuu keskmise hinna ja see on miinimum. Ma pakun, et see lahendus on selline,“ rääkis Nõges.

Küsimuse peale, kas investor veel enne börsilt lahkumist spekuleerida kavatseb ehk aktsiaid ostma-müüma asub, vastas ta, et spekuleerida saab likviidse kaubaga. „Täna on Kalev likviidsuse poolest nimekirja tagumises otsas,“ märkis mees. „Jään ootama seda, mis edasi toimub.“

Tõenäoliselt on Nõgese hinnangul õiglase hinna määramine täna veelgi raskem kui paar aastat tagasi. Nõges arvas, et hetkel on käes sellised ajad, kus eluterve investeerimisloogika ei kehti. „Aktsiaturgudel on täna reaalsus see, et hind, mis mõni aeg tagasi oli ebareaalne, on täna reaalne,“ arvas ta, lisades, et hetkel on üks halvematest aegadest leida aktsiale õiglast hinda.

Täna lõpetas Kalevi aktsia päeva 13,14 krooniga, tõustes 13 protsenti. Päeva käive jäi alla 9000 krooni. Viimase kuue kuu jooksul Tallinna börsil tehtud tehingutes (perioodil 25.08.2008–25.02.2009) on Kalevi aktsiate eest maksutud keskmiselt 18,60 krooni ehk 1,19 eurot/aktsia kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2009, 14:10
Otsi:

Ava täpsem otsing