Kilk: Ilvese kõnes said kõik oma jao

25. veebruar 2009, 17:41

Suurettevõtja Rein Kilk leidis, et
presidendi kõne oli tema kõikidest kõnedest kõige tugevam ja asjakohasem.

"See kõne läks täkkesse," ütles Kilk ja selgitas, et positiivne on see, et president nii palju oma kõnes ettevõtlusele pühendas ja praegusest majandusolukorrast alustas.

"Kõne üldine kontekst oli analüütiline, kui kõne aga osadeks rebida ja osad kontekstist välja rebida, võiks öelda, et president oli oma kõnes ettevõtjate suhtes kriitiline," ütles Rein Kilk. "Samas kõik said oma jao," märkis Kilk ja leidis, et Ilvese otseütlemine oli väga tervitatud.

Ettevõtja sõnul on kummastav aga presidendi suhtumine justkui oleksid ettevõtjad riigilt toetust luninud."Ma olen natuke uurinud seda, et kes on need ettevõtjad, kes on riigi poolt toetust nõudnud," teadis Kilk ja selgitas, et tema ei ole seni ühtegi ettevõtjat leidnud. "Ettevõtluse toetamine ei ole ettevõtja initsiatiiv, see on riigipoolne, see on kiiduväärt ja hea algatus," mainis ta. Ükski ettevõtja pole halanud ja riigilt otsesõnu toetust küsinud, arvas Kilk.

Kilk leidis, et kõne oli ootamatu ja Ilvese kohta väga jõuline. "Oleks tahtnud näha selles kõnes ka mõne pintslitõmbegavõimalikud Eesti stsenaariumid, mis meid ees võivad oodata," selgitas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2009, 17:41
Otsi:

Ava täpsem otsing