Kalev börsilt lahkumas

Virge Lahe 26. veebruar 2009, 00:00

ASi Kalev õigusteeninduse juht Allan Viirma ütles, et börsilt lahkumise tingimused selguvad taotluse menetluse käigus. "Igasugused arutelud võimaliku ülevõtmispakkumise kohta on praegu veel ennatlikud spekulatsioonid," kommenteeris Viirma.

"Kui taotlust ei rahuldata, siis jätkub Kalevi aktsiate noteerimine Tallinna börsil," kinnitas ta.

NASDAQ OMX tegevdirektor Kalle Viks ei saanud kommenteerida, kas ülevõtmispakkumise korraldamine võib saada üheks Kalevi börsilt lahkumise tingimuseks, kuna otsust hakkab menetlema alles vastav komisjon.

"Noteerimise lõpetamise otsuse tegemist soodustava argumendina on komisjon alati hinnanud ettevõtte või tema suuromaniku jõupingutusi väikeinvestorite osakaalu vähendamiseks, küllap ka seekord," uskus Viks.

Praegu kuulub väikeinvestoritele küll alla 10 protsendi Kalevi aktsiatest, kuid aktsionäride ring on Viksi sõnul killustunud, koosnedes enam kui 1000 investorist.

Kalevi väikeaktsionär Toomas Kivimägi sooviks, et Kalevi aktsia ülevõtmishind oleks sama, millega ta aktsiad soetas. "Kalevi börsilt lahkumine õiglase hinna eest on praegusel ajal väga loomulik protsess. Ent rõõmustaks vaid siis, kui saaks ostuhinna ehk soetusmaksumuse tagasi. Kuigi seda on vist palju loota," oli 6700 Kalevi aktsiat omav Pärnu maavanem skeptiline.

35 787 Kalevi aktsiat omava Gamma Holdingu juhataja Arvo Nõges peab Kalevi börsiteadet noteerimise lõpetamise kohta väga pealiskaudseks, mistõttu ta ei välista, et ettevõte üritab börsilt lahkuda, ilma et teeks väikeaktsionäridele ülevõtmispakkumise.

"Arvestades olemasolevat börsiteadet, ei oska rõõmustada ega kurvastada. Loogiliselt võttes peaks toimuma ka väikeaktsionäride väljaostmine, aga seda avalduses kirjas ei olnud, mis on kummaline. Võib-olla üritatakse börsilt lahkuda ilma väikeaktsionäre välja ostmata," ütles Nõges, rõhutades, et see on puhas tema spekulatsioon.

"Ilmselt mingit preemiat ei maksta, reglemendi järgi peab maksma vist viimase kuue kuu keskmise hinna ja see on miinimum," rääkis Nõges.

"Praegu on Kalev likviidsuse poolest nimekirja tagumises otsas," märkis ta. "Jään ootama seda, mis edasi toimub."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:58
Otsi:

Ava täpsem otsing