Sedini osalusega Grove Invest kummutas pankrotimenetluse käimise

Kadrin Karner 26. veebruar 2009, 00:00

Grove Investi kohtus esindanud Tark & Co advokaadibüroos töötav partner ja vandeadvokaat Erki Kergandberg ütles Äripäevale, et eile taotles SEB esindaja täiendavat aega Grove Investi esitatud vastuväidetele vastamiseks. "Selleks, et alustada Grove Investi suhtes pankrotimenetlust, peab SEB-l olema nõue, aga tal ei ole nõuet, ja Grove Invest peab olema maksejõuetu, aga ei ole," selgitas Kergandberg.

Advokaat põhjendas SEB käitumist sellega, et Grove Investi sunnitakse välja ostma läinud aasta maist pankrotis olevale OÜ-le Baltic Panel Group kuuluva vineeritehase seadmeid SEB-le sobiliku hinnaga. "Ka see kinnitab, et SEB ise oma tegevusega ei pea Grove Investi maksejõuetuks," lisas Kergandberg. Grove Invest on tema sõnul valmis SEBga kohtuvaidluseks, kui SEB seda soovib.

Kohtuistungit pidanud kohtunik Karin Sonntaki sekretär Riina Käämer ütles Äripäevale, et tegemist oli eelistungiga ning kohtuasi läheb edasi. Järgmine istung toimub tema sõnul 9. märtsil.

SEB teatas, et meelsamini kommenteerivad nad asja pärast kohtuotsuse väljakuulutamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing