Aasta ajakirjaniku nominendid teada

Annika Matson 26. veebruar 2009, 09:54

Peatoimetajatest ja meediaekspertidest
koosnev žürii valis eile õhtul Eesti Ajalehtede Liidu (EALL)
ajakirjanduspreemiate konkursi raames 2008. aasta parima ajakirjaniku,
ajakirjaniku nimi õigatakse välja 6. märtsil toimuval pressipeol.

Aasta ajakirjaniku nominendid on Eesti Päevalehe ajakirjanik Kadri Ibrus, kes on üks väheseid järjepidevalt sotsiaalvaldkonna teemadel kirjutavaid ajakirjanikke Eestis ja kelle artiklite teemadering ulatus eelmisel aastal perevägivallast narkovõõrutuseni, hättasattunud inimeste lugudest riigi tasandil toimuvate muudatusteni; Eesti Päevalehe ajakirjanik Rein Sikk, kelle mullu alustatud ja läbi aasta veetud SMS laenude sari oli suunanäitajaks Eesti meedias ja silmade avajaks ühiskonnas, tuues kaasa seadusemuudatusi, õiguskaitseorganite juurdlusi ning vallandades seminaride ja võlanõustajate koolitamise laine, ning Eesti Ekspressi ajakirjanik Sulev Vedler, kelle eelmise aasta teravapilgulised, analüüsivad ja nauditavas vormis kirjutised paljastasid euro kommertskurssi kasutavate pankade tegutsemist, Eesti riigireservi miljardite ohtusattumist välismaal ning tavaliste eestlaste elu majanduskriisi tingimustes.

Aasta ajakirjanik 2008 preemia antakse kirjutavale ajakirjanikule tema viimase aasta väljapaistva töö eest. Preemia suurus on 70 000 krooni (neto), sellele lisandub kullatud sulg. Sel aastal kandideeris aasta ajakirjanikuks kaheksa inimest.

Nominentide esitajateks olid ajalehetoimetused. Iga toimetus sai tänavu esitada mitu nominenti kas oma toimetusest või mõnest teisest toimetusest.

Nominente hindas žürii, kuhu kuulusid Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larin, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Sakala peatoimetaja Eve Rohtla, Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Maalehe peatoimetaja Sulev Valner, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, BNSi peatoimetaja Ainar Ruussaar, Pärnu Postimehe peatoimetaja Hannes Kuusma, Lääne Elu peatoimetaja Tarmo Õuemaa ning meediaekspert ja Tartu Ülikooli õppejõud Tiit Hennoste.

EALL valis aasta ajakirjanikku teist korda. Aasta ajakirjanik 2008 avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2009, 13:28
Otsi:

Ava täpsem otsing