BÖRS: tehniline analüüs lubab USAs rallit

26. veebruar 2009, 18:35

S P indeksi langemine enam kui 20
protsendi võrra alla 40 nädala keskmist taset viitab sellele, et USA aktsiaturgu
ootab ees ralli, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Viimase veerandsaja aasta jooksul on taoline olukord olnud vaid kolmel korral. Neist kahel, 1987. aasta detsembris ning 2002. aasta kolmandas kvartalis, algas mitu aastat kestnud kerkiv turg. Kolmandal korral, 2001. aasta septembris, kestis tõus vaid mõne kuu.

„Kui te olete lühikesel poolel (ehk sellel poolel, kes panustavad langusele) peaksite olema ettevaatlik“, kinnitas uudisteagentuurile investeerimisfirma MF Global aktsiafutuuride analüütik Nick Kalivas, sest turg on nii ülemüüdud. Jätkusuutlikku tõusu ta siiski ei ennustanud, sest aktsiaturgude krahhi põhipõhjusel, krediidikriisil, ajaloolist pretsedenti ei ole.

Aktsiate hinnad on olnud üle 20 protsendi võrra 40 nädala keskmisest madalamal alates eelmise aasta 10. oktoobrist, mil S P 500 indeks kukkus viie päevaga 18 protsenti. Eile langes indeks 1,1 protsenti 764,90 punktini, mis on 29 protsenti pikaajalisest keskmisest ehk 1077,58 punktist madalamal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2009, 18:35
Otsi:

Ava täpsem otsing