Kommentaar: Jüri Vilms pöörleb hauas

26. veebruar 2009, 19:13

Eesti esimene kohtuminister Jüri Vilms
mitte ei pööra ennast hauas ringi, vaid suisa pöörleb seal, kui kuuleb, mis tema
nimelise sihtasutuse varjus tehakse.

Miks just Jüri Vilms?

Vikipeedia andmetel kuulus Jüri Vilms Eestimaa Päästekomiteesse, mis valmistas ette Eesti iseseisvuse. Saksa okupatsiooni alguses lahkus Vilms Soome, lootes asuda korraldama Eesti Vabariigi välisdelegatsiooni tööd, ent jäi segastel asjaoludel kaduma.

Kas Keskerakond valis Jüri Vilmsi just seetõttu välja, et inimene rasketel aegadel ning segastel asjaoludel kaduma läks?

Sest Keskerakonda on kahtlustatud, et ajalehtede Kesknädal ja Vesti Dnja väljaandjat Jüri Vilmsi Sihtkapitali kasutatakse pumbana, mille kaudu ettevõtjate raha liigub avalikustamist kartmata erakonna tegevust toetavale sihtasutusele, nagu kirjutas Äripäev.

Täna toimus läbiotsimine SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali ruumides. Samuti on teostatud läbiotsimine Elmar Sepa kodus, nagu kirjutasime täna.

Lihtsalt tülgastav on see, kuidas ligi sada aastat tagasi surnud Eesti suure riigimehe nimi kistakse räpasesse skandaali. Skandaal ise on vastik, aga Eesti ajaloo suurkuju nime kasutamine veel kümme korda vastikum.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2009, 22:34
Otsi:

Ava täpsem otsing