Maaelu: moodsad lehmad otsivad pulli internetist

26. veebruar 2009, 08:38

Kui inimeste jaoks on internetis
tutvumisportaalid, siis nüüd avati esimene sarnane ka lehmadele ja
pullidele.

Alates sellest nädalast saab jõudluskontrolli keskuse veebilehel Vissukese programmis otsida lehmale kõige sobivama pulli. Odavam sperma maksab alla saja krooni, parimate pullide spermadoosi hind ulatub 600–700 kroonini, kirjutas Maaleht.

“Eesti tõuloomakasvatajate ühistust on võimalik osta 44 eesti punase ja 109 holsteini pulli spermat,” ütles jõudluskontrolli keskuse direktori asetäitja IT alal Kalle Pedastsaar, kes on paaride valiku programmi autor. “See programm võimaldab leida oma lehma jaoks kõige sobivama pulli.”

Loomapidaja on silmitsi küsimusega, missuguse pulliga tuleks oma lehmad seemendada, et saada parimat järelkasvu. Selle mure lahendabki paaride valiku programm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2009, 08:38
Otsi:

Ava täpsem otsing