Raivo Aeg: Merko-juhtum ja Jüri Vilmsi sihtkapitali läbiotsimine on seotud

26. veebruar 2009, 13:31

Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg ütles
Äripäevale, et Merko-juhtum ja SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali läbiotsimine on
seotud.

Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest liikme Elmar Sepa kinni võtmise täpsed asjaolud saavad teatavaks täna õhtul, ütles Aeg.

"Kapos toimuvad praegu menetlustoimingud, ootame nende tulemused ära,“ ütles Aeg. Hetkel kinnitas Aeg, et tegemist on sama kriminaalasjaga, mille käigus on vahistatud Tallinna linnavalitsuse eksnõunik Ivo Parbus. Teda kahtlustatakse korduvas pistise võtmises.

10. detsembril tunnistas kapo kahtlustatavaks Merko Ehituse juhatuse liikme Tõnu Kortsu, kellele tõi pistise andmise kahtluse Tallinna abilinnapea nõunikule Ivo Parbusele väidetavalt kingitud raamat, mille vahel oli Estraveli kinkekaart väärtuses 25 000 krooni.

Kuidas Elmar Sepp nn Merko-keissiga seotud on, saab Aegi sõnul rääkida täna õhtul, kui vajalikud toimingud on tehtud.

Täna toimus läbiotsimine ka SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali ruumides. Sepp on SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali juht. Küsimusele, kas kapo on juba pikemat aega sihtasutusel silma peal hoidnud, vastas Aeg, et see on suhteline. "Mis on kellegi jaoks lühike, mis pikk aeg. Saab vaid öelda, et see on seotud Parbuse suhtes toimuva kriminaalmenetlusega," ütles Aeg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2009, 16:28
Otsi:

Ava täpsem otsing