Kõige suurem palgakasv oli Ida-Virus

27. veebruar 2009, 08:40

Samal ajal kui Eestis tervikuna aeglustus
palkade tõus eelmise aasta lõpus märgatavalt, on Ida-Virumaa kerkinud kõige
kiirema palgakasvuga maakonnaks.

Kolmapäeval statistikaameti avaldatud andmetel oli eelmise aasta neljandas kvartalis keskmine brutopalk Ida-Virumaal 10 699 krooni. See on 14,7 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Eesti keskmine palk kerkis aastaga vaid 6,9 protsenti ja ulatus 13 117 kroonini, kirjutas Põhjarannik.

Ülejäänud Eestiga võrreldes märgatavalt kiirem palgatõusu tempo on toonud Ida-Viru palgataset hoogsalt lähemale ka Eesti keskmisele. Kui 2007. aasta lõpus moodustas Ida-Viru keskmine palk Eesti keskmisest 76 protsenti, siis aasta hiljem juba 81,6 protsenti.

Viimase viie aasta jooksul on Ida-Virumaa keskmine palk tõusnud üle kahe korra. Seejuures eriti pika sammuga on liigutud kahel viimasel aastal - 2006. aasta lõpus oli keskmine palk maakonnas vaid 7299 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2009, 08:40
Otsi:

Ava täpsem otsing