Ministeerium sulgeb probleemseid poisse kasvatanud Puiatu Erikooli

27. veebruar 2009, 20:38

Selle aasta augusti viimasel päeval
suletakse probleemseid lapsi kasvatanud Puiatu Erikool, otsustas haridus- ja
teadusministeerium.

Kooli vajadustele ja eesmärkidele sobiva infrastruktuuri loomine ja ülalpidamine nõuab kümneid miljoneid kroone, mis õpilaste arvu üldist vähenemist arvestades on ebaotstarbekas, seisis ministeeriumi pressiteates.

Selle tõttu peab haridus- ja teadusministeerium mõistlikuks luua paremad tingimused Tapa Erikoolile, kuhu viiakse üle Puiatu Erikooli õpilased. Lisaks rahalisele poolele on kooli probleemiks kvalifitseeritud pedagoogide leidmine, mistõttu on mitmed erikooli jaoks olulised ametikohad täitmata.

Puiatu Erikooli suunatakse õpilasi kohtumääruste ja -otsuste põhjal. Kooli õpilaste nimekirjas oli kolmanda õppeveerandi algul 28 õpilast. Veel viis aastat tagasi õppis Puiatu Erikoolis üle saja õpilase.

Pärast Puiatu Erikooli tegevuse lõpetamist jääb Eestisse kaks erikooli: Tapa Erikool poistele ja Kaagvere Erikool tüdrukutele. Kõik ressursid suunatakse nimetatud õppeasutustesse, et tagada õpilastele turvaline õppe- ja kasvukeskkond ning vajalikud teenused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2009, 20:39
Otsi:

Ava täpsem otsing