Peale IRLi ei näe teised parteid vajadust palgatõusu loovutada

27. veebruar 2009, 07:48

Teised riigikogu erakonnad peale
IRLi ei näe vajadust maksta riigikassasse tagasi palgatõusust saadavat
raha, mis oleks populistlik avaldus ja ei täidaks oma eesmärki.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Rein Aidma suhtus Laari teatesse kriitiliselt, et IRLi parlamendifraktsiooni liikmed maksavad vabatahtlikult oma palgatõusu ehk 3388 krooni kuus riigikogu realiikme pealt riigieelarvesse tagasi, kirjutas Postimees.

«Ma pole populist – keda toetan, on minu enda asi,» lausus Aidma. Kui mõni reformierakondlane tahab oma raha annetada riigikassasse või kuhugi mujale, siis jääb see Aidma sõnul tema enda otsustada.

Roheliste fraktsiooni aseesimees Marek Strandberg kinnitas, et riigikassasse nemad oma palgatõusu küll tagasi maksta ei kavatse, sest see kuluks eelarveaukude lappimiseks, mida erakond ei toetanud.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar nimetas IRLi ettepanekut samuti populistlikuks ja tuletas meelde ideed kehtestada astmeline tulumaks, mille kohaselt kehtestaks riik üle 25 000-kroonisele sissetulekule 33-protsendilise tulumaksu, mis tooks Savisaare sõnul riigikassasse hoopis enam raha kui palgatõusust loobumine.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor lausus, et tegelikult tegid sotsid sarnase ettepaneku juba enne riigikohtu otsust, mis tunnistas riigikogu palkade külmutamise põhiseaduse vastaseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2009, 07:48
Otsi:

Ava täpsem otsing