SEB soodustab pangasiseste maksete tegemist

27. veebruar 2009, 14:20

SEB langetab 1. aprillist 2009
elektroonilistes kanalites teostatavate pangasiseste kroonimaksete hinda ja
tõstab teistesse Eestis tegutsevatesse pankadesse tehtavate maksete hinda,
teatas pank.

"Kaks kolmandikku SEB klientide maksetest on pangasisesed ja 65 protsenti Eestis tegutsevatest ettevõtetest omavad kontot SEB-s. Hinnakirja muudatuse eesmärgiks on soodustada pangasiseseid arveldusi, et juhul kui saajal on konto mitmes pangas, eelistaks SEB klientidest maksjad arveldusi kodupangas," märkis SEB juhatuse liige ja jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Riho Unt. "Suurematel ettevõtetel ja asutustel, kuhu tehakse lõviosa maksetest, on konto vähemalt kahes pangas ning SEB eesmärgiks on motiveerida kliente valima arveldusteks lahendust, kus makse liigub SEB-siseselt."

Tavahinnakirja järgi arveldavatele klientidele maksavad alates 1. aprillist pangasisesed kroonimaksed senise kolme krooni asemel 2,5 krooni ja ülekanded teistesse Eestis tegutsevatesse pankadesse kolme krooni asemel 6 krooni. Seni maksis tavahinnakirja kasutanud klient makse eest kolm krooni, sõltumata sellest, kas makse sooritati SEB kontole või pangast välja. Eesti ühinemisel euroalaga saavad kliendid siseriikliku makse hinnaga sooritada ülekandeid kogu euroalal.

Hinnamuudatus ei puuduta SEB paketivaliku teinud ja seni Saldo+ hinnakirja alusel arveldavaid erakliente. Paketiklientidel on riigisisesed elektroonilised maksed endiselt tasuta. Erandiks on SEB + pakett, milles on tasuta viis SEB-sisest või siseriiklikku elektroonilist makset kuus, alates kuuendast maksest on teenustasu vastavalt uuele hinnakirjale. Kehtima jäävad ka äriklientidega sõlmitud eriteenustasu lepingutes fikseeritud hinnad ja tingimused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2009, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing