Albu vald tõmbab vallaametnike raharauad koomale

28. veebruar 2009, 14:26

Albu vallavolikogu polnud nõus vallavanema
Kalju Kertsmiku ettepaneku kohaselt vähendama tema palka poole jagu, selle
asemel kärbib hoopis kõigi vallaametnike sissetulekuid.

Neljapäeval arutas Albu vallavolikogu Kalju Kertsmiku ettepanekut vähendada tema kui vallavanema 28 750 krooni suurust kuupalka poole jagu ning leida sel viisil raha vallale oluliste ülesannete täitmiseks, kirjutas Järvateataja.

Volikogu otsuse kohaselt väheneb vallavanema palk 1. märtsist 10 protsenti, ära kaob ka tema puhkusetoetus. Lisaks sellele otsustas volikogu alates 1. märtsist kärpida viis protsenti kõigi teiste vallaametnike ja vallavalitsuse allasutuste töötajate kuutöötasudest. Puhkusetoetust ei saa edaspidi ka ükski Albu vallavalitsuse töötaja. Volikogu esimehe Jüri Kom shy;musaare andmetel hoiab vald palgakärbetega kokku 250 000 krooni.

Kokku oli Albu vallal tarvis vähendada kulutusi 1,6 miljoni krooni ulatuses. Selleks otsustas volikogu lisaks palgakärbetele vähendada ka majandamiskulusid ja investeeringuid.

Albu vallavanema Kalju Kerts shy;miku täpsustusel tuleb edasi lükata näiteks Albu kontori katuse vahetus, samas ei saa vald loobuda omaosalusest suurtes investeeringutes, nagu näiteks 7,1 miljoniline Albu veeprojekt. «Sellest kaasfinantseeringust me ei loobu, sellest sõltub sadade inimeste elukvaliteet,» kinnitas ta.

1,6 miljoni suuruse augu tekitasid nii tulumaksu laekumine kui ka valitsuse otsus vähendada toetusfondi ja kohalikele omavalitsustele laekuva tulumaksu protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2009, 14:32
Otsi:

Ava täpsem otsing