Allar Jõks: me saame süüdlased välja vahetada

28. veebruar 2009, 14:09

Endise õiguskantsleri Allar Jõksi sõnul ei
saa teadlikku valijat, kui pole ausad valimisreeglid. Niinimetatud süüdlased
saaks Jõksi sõnul ju välja vahetada.

Jõksi sõnul võiks president Toomas Hendrik Ilves kaasa rääkida demokraatia üle, võtma sõna ausate valimiste teemal. "Me ei saa teadlikku valijat, kui meil ei ole ausaid valimisreegleid," märkis Jõks, kelle sõnul valijaid välja vahetada ei saa, küll aga saab välja vahetada nn süüdlased. Samuti võiks Ilves Jõksi sõnul taastada usalduse inimeste ja riigivõimu vahel.

Endise riigikogu liikme Rein Veidemanni arvates peaks Eesti president Toomas Hendrik Ilves praegu jõuliselt sekkuma ning higi ja pisaratega võitlema kodanikuühiskonna säilimise eest.

"President peaks jõuliselt sekkuma, kuna praegu hakkab tekkima nn partokraatia. Ta peaks seisma kodanikuühiskonna eest, ta peaks higi ja pisaratega võitlema kodanikuühiskonna säilimise eest," lausus Veidemann Raadio 2 saates Ülekuulamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2009, 15:02
Otsi:

Ava täpsem otsing